Svenska spel-rånarna i nya rättegång

Senaste nytt inom spelvärlden för ett tag sedan var att Svenska spels VD blev hotad och rånad. Männen som rånade VD:n dömdes till fängelse men nu har båda valt att överklaga domen.

handklovar-tjuv-brott

För en tid sedan blev Svenska spels VD utsatt för ett rån och blev även hotad till livet. Detta kan man läsa mer om här. De som rånade VD:n togs senare av polisen och de blev dömda till fängelse i rätten. Båda männen som blev dömda har dock valt att överklaga sina domar och även åklagaren vill ha en ny prövning. Därför har nu Svea hovrätt fastställt att en ny rättegång kommer att äga rum i november.

Deltog inte i rånet

Det är i Expressen som vi kan läsa att männen fick fyra år respektive två och ett halvt år i fängelse för rån. Men varför man nu väljer att överklaga domen beror på att en utav männen menar på att han blivit lurad att medverka i rånet av den andra dömda rånaren. Enligt mannens advokat har han aldrig varit medveten om någon brottsplan. Mannen erkänner dock att han befunnit sig på platsen men att han aldrig varit där i ett brottsligt syfte. Advokaten säger även att mannen inte har agerat i samförstånd eller tillsammans med någon annan person. Varför mannen som sägs ha lurat sin kumpan att vara med på brottsplatsen har valt att överklaga sin dom framgår inte i artikeln och inte heller varför åklagaren vill ha en ny prövning. Klart är i alla fall att det blir en ny rättegång i hovrätten som kommer att hållas under två heldagar.

Rånade och hotade

Varför männen från allra början blev dömda var alltså för att de tidigt en morgon slagit till mot Svenska spels VD när han var på väg till sitt arbete. De mejade hans bil, tog fram en pistol och hotade med att döda VD:n. De ska även ha stulit detta av VD:n:

  • Mobiltelefon.
  • Kreditkort.
  • Kontokort.
  • Koder till konton.