Stora spelbolag slås samman

För ett tag sedan meddelade två stora spelbolag att de skulle gå ihop. Det handlade om två viktiga aktörer på den engelska spelmarknaden. Nyligen gick även ett svenskt spelbolag ut med att de köpt upp ett annat.

268801-red-dice

Två av Europas största spelbolag, Paddy Power och Betfair, planerar på att gå samman och i och med att de meddelade detta lyfte bolagen runt 18 procent vardera på Londonbörsen, rapporterar Svenska Dagbladet. Ägarna i Paddy Power kommer att äga 52 procent av det nya bolaget och Betfair resterande del. Om dessa två bolag går ihop kommer de att redovisa intäkter på över 1 miljard pund och därmed skapa ett av världens största publika spelbolag.

Stora svenska bolag

Hur en eventuell hopslagning skulle påverka den svenska marknaden är osäkert, men inget av dessa spelbolag har speciellt stor omsättning i Sverige. På den svenska marknaden är istället Mr Green och Bet365 stora, och dem kan man läsa mer om på www.casinobonus.se. Ett annat bolag som är väldigt populärt i Sverige och vars aktie går riktigt bra är Betsson. Aktien har fortsatt att stiga mycket det senaste året och i Dagens Industri skriver man att man räknar med att bolaget i framtiden kommer göra fler värdeskapande förvärv.

Köper upp annat spelbolag

Även spelbolaget Unibet går bra på börsen och i Stockholm steg spelbolaget med 11 procent. En delårsrapport visade även att spelöverskottet nådde en ny rekordnivå under årets andra kvartal, skriver Dagens Nyheter. Även Unibet har valt att slå sig samman med ett annat spelbolag när de för ett par månader sedan köpte upp branschkollegan Igame Group. Varför man valde att göra detta är för att det kommer att öka Unibets marknadsandel på nordiska marknaden inför den omreglering som väntas göras under de kommande åren.