Starta spelblogg?

 Tanken om att alla kan blogga är verkligen något som stämmer. Ja, till och med hundraåringar kan blogga, vilket di kan läsa mer om genom att klicka här. Så vad är det egentligen som stoppar dig från att starta din alldeles egna spelblogg?

Internet och bloggandeDet är inte så svårt att börja blogga, det gäller först att hitta ett bra webbhotell att hyra in sig på, designa sin blogg som man vill att den ska se ut och framförallt fylla den med ett relevant innehåll. Vill man till exempel skapa en blogg om poker så ska man inte skriva saker om skor för att hårdra det. Det viktiga är att man följer en norm och skapar en relevans för sin bloggs nisch. Om du till exempel vill göra som tjejerna här i Trelleborg och skapa en blogg som fokuserar på att meddela budskapet att det är okej att vara sig själv så ska du inte döpa din blogg till exempelvis något i stil med ”PlasticFantastic” eller något annat som inte relaterar till bloggens tema.

Lyckas med din spelblogg

Det finns visserligen inget hundraprocentigt recept för framgång. Men det finns knep och knåp man kan ta till för att skapa bättre förutsättningar för att lyckas med sin blogg. Till exempel skriver Hans Kullin som är blogganalytiker att man ska koncentrera sig på ett specifikt ämne och vara passionerad kring detta. Så om du vill skriva om spel så som poker, casino och betting är det viktigt att du faktiskt brinner för det du skriver. Ett annat smart råd är enligt Kullin att:

– Kopiera de ledande bloggarna, men gör vad de gör bättre. Försök att hitta nya infallsvinklar och ställa andra typer av frågor.

Läs hela artikeln där Hans Kullin tipsar här.