Spel på hästar allt mer populärt

Inom gambling har det blivit allt mer populärt att satsa på andelsspel på hästar. Det finns flera orsaker till att sporten tjusar så många och att den har blivit en uppskattad hobby. När du ska spela på hästar finns det flera saker att tänka på, som att hitta de bästa spelbutikerna och att lägga sina bets framgångsrikt.

Det finns en liten spelbutik på Södermalm som har specialiserat sig på hästspel och där det också går att spela allt från betting på fotboll och andelsspel. Att hitta ett trevligt ställe att spela på är en väsentlig del av upplevelsen för de flesta. Hos Café Brasco hittar du många av Sveriges mest framstående travexperter, och du kan spela tillsammans med omtyckta travprofiler och framgångsrika tippare.

Kan ge stora vinster

Att spela andelsspel på hästar är populärt bland folket då det har potential att ge stora vinster. Daniel Berglund har spelat ihop 63 miljoner kronor på tre år bara genom att betta på trav. Han har också tagit hem den största vinsten på V75, i januari 2019.

  • Daniel Berglund menar att det inte är ett sprinterlopp att spela på trav, utan mer ett maraton. Med tiden kommer vinsterna och det gäller att orka hela distansen.
  • En av hans metoder var att i ett andelsspel välja bort storfavoriten, hästen Illuminati, som var mycket populär bland de övriga spelarna. Berglund ansåg att Illuminati var en för stor favorit och valde att inte betta på hästen, och vann på tre hästar.
  • Han tipsar om att inte hoppa mellan andelar, då det kan göra det svårt att få träff.

Daniel Berglund växte upp på åttiotalet och hängde med sin pappa till Valla för att spela på trav. Efter att ha haft travintresse i fyrtio år och själv ägt hästar i trettio år är han nu i en professionell miljö där samtliga runt honom brinner för trav. Han menar att orsaken till hans framgångar är erfarenhet och tid, då han inte alltid vinner. Men spelandet ger honom möjlighet att hela tiden lära sig och bli bättre. Han kan nu ägna sig åt V86 och V75 på heltid året runt, och samtidigt försörja sig och få betalt. Tack vare all tid han kan lägga på trav blir hans analyser och informationsinsamling allt bättre över tid. Berglund säger att ”vanliga” spelare bara vill veta vilka hästar som vinner, medan ”nördspelare” fokuserar på att taxera vinstchansen hos hästar till ett visst antal procent.

Framgångsrika hästar

Några vinnare i tidigare lopp är Pinto Bob och Chablis Ribb. I december tog en vinnare hem hela potten i V75, på 23,7 miljoner. Loppen hölls på Åbytravet utanför Göteborg och spelarna fick uppleva en superskräll när Chablis Ribb vann sista avdelningen. Hästen var uppskattad som en enprocentare och travexperten Micke Nybrink var förvånad över hästens vinst. Han hade satt henne sist i sin rankning. Den chockade vinnaren fick sammanlagt över 25 miljoner inräknat med femmor och sexor, och hade själv tio andelar i systemet som totalt hade 67 andelar.