Dåliga odds att vinna på triss

Det är svårare än man tror att bli miljonär genom att skrapa en trisslott. Detta har Jakob från Stockholm bevisat genom att driva ett eget projekt. Projektet har så klart gått ut på att skrapa mängder av trisslotter.  

gladDet är inte så ofta som man vinner på triss. Precis samma sak tänkte en kvinna i Kalmar som slängde sin vinstlott på 2 miljoner kronor, som vi skrev om i ett tidigare inlägg.  Men hur svårt är det egentligen att vinna på triss och hur stor chans har man? Detta är något som många ifrågasätter men egentligen inte har något bra svar på. Men för att finna svaret på gåtan valde Jakob från Stockholm att göra ett test. Han köpte nämligen tusen stycken trisslotter för att se hur stor vinsten skulle bli.

Som ett eget projekt valde Jakob att köpa tusen trisslotter för 30 000 kronor i hopp om att storvinsten fanns på någon av lotterna, skriver Nyheter24. Samtidigt som han skrapade hade han videokameran på och delade videos på YouTube. Jakob har gjort roliga videoklipp med kändisar, olika aktiviteter och på olika platser för att göra projektet lite roligare att titta på. Detta har gjort att han idag har fått tusentals följare på både YouTube, Facebook och Instagram.

Resultatet av 1000 skrapade lotter

Men hur gick skrapandet och hur stor blev vinsten? Jakob berättar för Nyheter24 att det varit svårare än han trott att vinna. Eftersom han valde att köpa hela tusen lotter borde oddsen vara väldigt höga för en storvinst. Men icke. Han vann tillbaka ungefär 20 000 kronor efter att lotterna var skrapade, vilket tyvärr inte var mer än han hade lagt ut från början. Han har bland annat tagit reda på att det endast är 380 stycke lotter som har 10 000 kronors vinster eller mer av de 16 miljoner lotter som säljs i landet.